Publicera appen

Hur publicerar du appen på Google Play och i App Store?

Google Play och Apples App Store är de absolut två största plattformarna för att distribuera och marknadsföra appar. För att undvika eventuella problem och eventuella avslag bör dina program byggas enligt de specifika kraven i var och en av dessa butiker. Om du är redo att publicera, är chansen att du redan har byggt och testat din app.

Testa en exakt kopia av din app (kallas AdHoc version), i samma version som den som kommer att släppas på butikerna, är ett mycket viktigt steg du inte bör förbise. Om du använder 3D Team Sthlm app, hittar du i ryggen Office dedikerad online hjälper till att generera AdHoc-versionen, för både iOS och Android-versionen av din app.

Den här artikeln innehåller en översikt över de steg du ska följa för att publicera Android-och iOS-appen.

Google Play

Som en öppen plattform erbjuder Android olika alternativ för att distribuera appar. Även om det finns andra alternativa butiker är Google Play den främsta plattformen för att distribuera en Android-app.

  • Google Publisher-konto

För att kunna publicera din app i Play butik är det obligatoriskt att skapa ett Google Publisher-konto. Anmälningsavgiften är en engångsbetalning på 250kr.

En del av den information du lämnar vid registreringen kommer att synas i butiken senare. När en slutanvändare bläddrar i en app i Play Butik kan de få information om vem som är utvecklaren. Informationen som tillhandahålls av Play butik är den information du har uppgett när du öppnar ditt Google Publisher-konto.

  • Inlämning av Google Play

Google Play är ett bibliotek där användare bläddrar och söker efter appar beroende på deras intressen. Om en användare öppnar din app notering de kommer att ta bara några sekunder för att avgöra om det matchar deras behov. Du måste göra din lista övertygande för att fånga deras uppmärksamhet och övertyga dem att ladda ner din app. Texten för din applista bör följa dessa listnings kriterier. Dessa är alla detaljer som kommer att visas för kunder på Google Play.

I Play Store är den korta beskrivningen den första text användarna kommer att se på sidan app, en promo text. I den långa beskrivningen, beskriv exakt din app med rätt sökord för att fånga din publik och optimera ASO. Välj rätt grafiska funktioner och skärmbilder för att förstärka ditt varumärke och Visa dina bästa funktioner för appen.

När dessa steg har slutförts kan du ladda upp den binära filen (. APK-filen) och följa guiden på din Google-konsol för att distribuera utgåvan för att publicera vår app. APK (Android Package Kit) är det filformat som används av operativsystemet Android för att installera och köra appar. APK-filen innehåller alla element som behövs för att din app faktiskt ska fungera på en Android-enhet.

Det kan ta några timmar innan appen är tillgänglig i Play butik. Om du har utvecklat din app med oss, kommer en dedikerad online-hjälp guidar dig genom varje steg i publikationen.

Och om du verkligen inte kan besväras av hela processen, 3d team Sthlm tar hand kan göra allt arbete för dig och publicera din app. En annan fördel med att använda sig av våra tjänster.

App Store

Processen att skicka in en app till App Store är något komplicerad och kräver under förberedelse. App Store är värd för mer än 2 miljoner appar och har förändrat vårt sätt att använda smartphones, vilket gör appar till en del av våra dagliga transaktioner. Apple har satt höga standarder och strikta vägledande principer för att bibehålla detta ekosystem säkert för sina användare och alltid erbjuda högkvalitativa appar.

  • Apple Developer-konto

För att kunna skapa en iOS-app och publicera den på App Store måste du registrera dig som Apple-utvecklare. Detta konto kostar 1000kr och måste förnyas årligen. Genom att gå med i det här utvecklarprogrammet får du också möjlighet att skapa en iOS-app och testa den på själva enheterna, ett viktigt steg i appens utvecklingsprocess.

  • Inlämning av App Store

Vi rekommenderar starkt att du läser igenom riktlinjerna för Apple Stores granskning innan du påbörjar inlämningsprocessen. Indeed, Apple Review team granskar varje app innan du godkänner dem för release. Majoriteten av Apples avslag beror på bristande efterlevnad av de viktigaste riktlinjerna. Innan du skickar in din app för granskning måste du tillhandahålla en samling information

(Ikon, app förhandsgranska/skärmdumpar) och metadata (namnet på din app, dess kategori, en detaljerad beskrivning och ytterligare nyckelord för ASO).

Underskatta inte betydelsen av beskrivningen: den första meningen (de första 3 raderna) är de viktigaste, eftersom detta är den del som användarna kan se utan att behöva knacka för att läsa mer. Var noggrann, tydlig och koncis, överför kärnvärdet för din app till användarna. Namnet på utvecklarkontot måste vara detsamma som appens slutliga ägare. Det är det namn som visas under din app i Store. Granskningsprocessen tar några dagar och Apple informerar dig när din app är tillgänglig för allmänheten i Store.

Vi har infört en översyn för att vägleda dig genom en smidig inlämning process. Under översynen kommer vårt dedikerade iOS-team att göra en genomgång av användargränssnittets utseende och känsla samt kontrollera efterlevnaden av Apples riktlinjer. Om din app inte uppfyller kraven för App Store kommer vår Review-teamet att ge råd som hjälper dig att förbättra det. Vårt mål är att du ska kunna publicera din app och vi kommer att göra vårt bästa för att hjälpa dig.

Att skicka in en app till butikerna för första gången kan kännas på något sätt överväldigande. Men spänningen och fördelarna från att nå miljontals användare över hela världen gör ansträngningen allt värt besväret.